//
you're reading...
Κινητοιήσεις σε εξέλιξη-σήμερα τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Κινητοιήσεις σε εξέλιξη-κλειστά σήμερα τα πρατήρια υγρών καυσίμων ,η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της,

http://www.mynima-hellas.com/

Κλειστά είναι σήμερα τα πρατήρια υγρών καυσίμων λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ομοσπονδία των βενζινοπωλών, ωστόσο αρκετοί συνάδελφοι τους αποφάσισαν να μην τους ακολουθήσουν. Πρατηριούχοι του Έβρου έχουν εξαγγείλει αποκλεισμό του τελωνείου μέχρι τη μία το μεσημέρι. Στην απεργία δεν συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και παραμένουν ανοιχτά τα βενζινάδικα σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Γρεβενά, Αρκαδία και Μεσσηνία. Μετά από συσκέψεις, οι ενώσεις τους τόνισαν ότι δεν αρνούνται να τοποθετήσουν ταμειακές μηχανές, όπως προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ενώ την Κυριακή η Γενική συνέλευση του κλάδου θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις. Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι απεργιακές κινητοποιήσεις να έχουν συνέχεια και κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών. «Εξαιρούνται από την παρακράτηση του 10% οι εφημερίες των ιατρών και οι υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού». Αυτό δήλωσε στη Βουλή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την συζήτηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου για τις επισχέσεις εργασίας που συνεχίζονται στα νοσοκομεία.

Η υπουργός ανέφερε εντός της εβδομάδας θα υπάρξει εγκύκλιος από το υπουργείο οικονομικών που θα ρυθμίζει το θέμα. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου είπε ακόμη ότι υπογράφηκε από τον κ.Σαχινίδη η εκταμίευση ποσού 36 εκατ. για την καταβολή των εφημεριών του Δεκεμβρίου, και ότι έχει συμφωνηθεί η καταβολή για μέρος των υπολοίπων προ Δεκεμβρίου.24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι οδηγοί ταξί έως τη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής, αντιδρώντας έτσι στη φορολόγηση που προωθεί το υπουργείο για τον κλάδο τους. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί, χαρακτήρισε εξωπραγματική την αύξηση του τεκμαρτού εισοδήματος από τις 16, 000 ευρώ στις 25, 000 ευρώ και μη εφαρμόσιμη την τήρηση εσόδων-εξόδων από το 2011 ενώ προειδοποίησε με απεργία διαρκείας όταν το φορολογικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση.

Στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της αλλά αν αποβεί άκαρπη η αυριανή συνάντηση της με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, θα προχωρήσει, από τις 24 Μαρτίου, σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το Πανελλαδικό συνέδριο της ΓΣΕΕ στο οποίο αναμένονται αποφάσεις για τις δράσεις και τις διεκδικήσεις της.

Πηγή:» ΝΕΤ 105,8″
 
 
 
http://www.mynima-hellas.com/
 
 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Προστεθείτε στον 1 εγγεγραμμένο.