//
you're reading...
Στη δημοσιότητα το σ/ν για το νέο" ασφαλιστικό"

Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό

Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο επικύρωσε τη σχετική απόφαση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την απόφαση αυτή γίνεται προσπάθεια να εμπεδωθεί ένα κλίμα σιγουριάς, ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τα άτομα με αναπηρία και γενικά στον κάθε Ελληνα πολίτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να έχει τις εξής αρχές:

Πρώτα από όλα να είναι βιώσιμο. Και πρόσθεσε ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε το μνημόνιο οι τομές θα έπρεπε να γίνουν, ορισμένες από αυτές με πιο γρήγορο ρυθμό σήμερα, έστω και αν ορισμένες αποφάσεις είναι πιο επώδυνες για κάποια κοινωνικά στρώματα.

Δεύτερο, η εμπέδωση αισθήματος δικαιοσύνης.

Τρίτο να καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αναπλήρωση και τη βελτίωση της θέσης του συνταξιούχου, καθώς θα καλυτερεύει η δημοσιονομική κατάσταση και η οικονομία.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου επισήμανε την απουσία ενός αρθρωμένου και οργανωμένου προνοιακού συστήματος και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει η ουσιαστική οργάνωση ενός τέτοιου συστήματος.

Το σύστημα αυτό, όπως είπε, θα περιλαμβάνει όλους όσοι έχουν ανάγκη προνιακής στήριξης, από τον συνταξιούχο, τον ανάπηρο, μέχρι τον άνεργο, με τρόπο που να βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες. Θα υπάρχει, όπως είπε, μια ουσιαστική και συστηματική βοήθεια.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, θα παρουσιαστούν πιθανότατα στις αρχές του φθινοπώρου.

Και θα περιλαμβάνουν και επιμέρους πολιτικές διαφόρων υπουργείων που εμπλέκονται στον τομέα αυτό.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα εργασιακά, τονίζοντας ότι υπάρχει μια ελπίδα οι κοινωνικοί φορείς να βρουν σημεία επαφής κατά τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως και συμφωνίες οι οποίες θα καλύπτουν τόσο τα εργασιακά όσο και τα μισθολογικά ώστε να υπάρξει μια συλλογική σύμβαση για τα επόμενα έτη.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου εφόσον υπάρξουν παρόμοιες συμφωνίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο πλαίσιο του μνημονίου, θα τις υιοθετήσει και θα τις περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει.

Γι΄αυτό και δίνει ένα περιθώριο χρόνου προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

*** Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού.
Θα εισαχθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και θα εισαχθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα αντισυνταγματικότητας

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη σημερινή διάσκεψή της επεξεργάστηκε για δεύτερη ημέρα το νομοσχέδιο που αφορά «τις βασικές συνταξιοδοτικές διατάξεις» και θα συνεχίσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα, ενώ αντίθετα κρίθηκε ομόφωνα συνταγματική η επιβολή ΛΑΦΚΑ στις μεγάλες συντάξεις μέχρι το 2015.

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου που προβλέπουν την ενοποίηση ταμείων, όπως και την ένταξη στο ΙΚΑ των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο μετά την 1.1.2011.

Όπως επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική η εξουσιοδότηση που παρέχει το νομοσχέδιο στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να καθορίζουν με κοινή απόφαση τους το ποσό της βασικής σύνταξης.

Ακόμη, κρίθηκε αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία αναστέλλεται η σύνταξη σε περίπτωση που ο συνταξιούχος απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος.

 Αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές κρίθηκε και η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι το κράτος από την 1.1.2011 δεν θα καλύπτει ελλείμματα των επικουρικών ταμείων .

Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος.

 Περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές ανά διετία μετά το 2011 στη βάση αναλογιστικών μελετών.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής: Ως νέο γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπεται το 65ο ή το 60ό αλλά με 40 χρόνια εργασίας και ασφάλισης.

Καταργείται δηλαδή η 35ετία ή 37ετία που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται μόνο οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983 στις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες, τα ταμεία του Τύπου κλπ όπου ισχύει η 35ετία χωρίς όριο ή 37ετία στο 58ο έτος.

Για τις διατάξεις αυτές που οδηγούν σε σημαντική αύξηση των χρόνων ασφάλισης δημιουργείται ως αντισταθμιστικό μέτρο η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μέχρι τα επτά έτη (χρόνος ανεργίας, σπουδών, ασθένειας, κύησης – λοχείας κλπ).

Αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Θεσμοθετείται η έννοια της βασικής σύνταξης ύψους 360 ευρώ (σημερινές τιμές) η οποία είναι το τμήμα των συντάξιμων αποδοχών που εγγυάται πλέον και χρηματοδοτεί το δημόσιο.

Ως προς τις υπόλοιπες συντάξιμες αποδοχές ορίζεται τελικά ποσοστό αναπλήρωσης 64% ενώ σ’ αυτές προστίθεται η επικουρική σύνταξη.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, το σύστημα αυτό οδηγεί σε αύξηση των συντάξεων στις συντάξιμες αποδοχές έως τα 1500 ευρώ, ενώ για τις μεγαλύτερες συντάξεις προκύπτουν μειώσεις που μεσοσταθμικά για το σύνολο του συστήματος υπολογίζονται στο 7%.

Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όπως προέβλεπε το μνημόνιο με τους δανειστές της χώρας που όριζε τις ετήσιες συντάξεις ως 12.

 Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα ισχύει ως προνοιακή επιδότηση η αντικατάσταση της 13ης και 14ης σύνταξης με το επίδομα των 400 ευρώ για τα Χριστούγεννα και 200 ευρώ για το Πάσχα και 200 ευρώ για το καλοκαίρι.

Σχετικά με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί για τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό σύστημα οι κύριοι Λοβέρδος και Κουτρουμάνης διευκρίνισαν ότι:

Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται στον ασφαλισμένο κατά τη συνταξιοδότησή του και όχι κατ’ ανάγκη στα 65.

 Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται ολόκληρη σε όλους τους δικαιούχους, δεν θα έχει δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια. Δεν καταργείται η σύνταξη χηρείας και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.

Ως προς τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα παιδιά καθορίζεται: από 1/1/2011 στο 52ο έτος, από 1/1/2012 στο 55ο έτος και από 1/1/2013 στο 65ο έτος.

 Μητέρες με ανήλικα παιδιά δικαιούνται μειωμένη σύνταξη από 1/1/2011 με τη συμπλήρωση του 50ού έτους από 1/1/2012 στο 53ο έτος και από 1/1/2013 στο 60ό έτος.

Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο εντάσσονται στο ΙΚΑ από το 2011.

Το Νομοσχέδιο θεσμοθετεί το ενιαίο σύστημα παροχών υγείας όπου εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και σταδιακά ενοποιούνται οι κανόνες και οι παροχές που αφορούν την περίθαλψη.

Ορίζει επίσης την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (νέος ΛΑΦΚΑ) της τάξης 3% από τα 1400 ευρώ που αυξάνεται κλιμακωτά ως 10% στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.500 ευρώ.

Θεσπίζεται ακόμη ενιαίο σύστημα ελέγχου των συντάξεων και οι συναλλαγές των ταμείων μέσω των τραπεζών.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αλλαγές απολύτως αναγκαίες για την πατρίδα αλλά και τους ασφαλισμένους και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση την μεθεπόμενη Τρίτη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμα τις διατάξεις για τις αλλαγές στα εργασιακά.

 Με εξαίρεση τις διατάξεις για το θεσμό μεσολάβησης και διαιτησίας η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνήσουν για τα θέματα αυτά, να εντάξει τη συμφωνία τους σε επόμενο σχέδιο νόμου (που θα αφορά το σώμα επιθεωρητών εργασίας).

Αν μια τέτοια συμφωνία δεν γίνει εφικτή τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στη θεσμοθέτηση των αλλαγών στα εργασιακά.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν τα εξής θέματα: ο θεσμός της διαιτησίας διατηρείται αλλά σε αυτόν μπορεί ένας εκ των κοινωνικών εταίρων να προσφύγει μονομερώς όταν το άλλο μέρος αρνήθηκε τη μεσολάβηση και τα εργατικά σωματεία μπορούν να προσφύγουν μονομερώς για θέματα που δεν αφορούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το ποσοστό ομαδικών απολύσεων σε επιχειρήσεις με πάνω από 30 εργαζόμενους αυξάνεται στο 5%. Η αποζημίωση απόλυσης διατηρείται, ενώ θεσμοθετείται η υποχρέωση καταβολής του 50% της αυτασφάλισης για 3 χρόνια σε απολυμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και το 80% της αυτασφάλισης για απολυμένους μεγαλύτερους των 60 ετών.

Για τους νεοπροσλαμβανόμενους δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να πληρώνουν το 84% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου που ορίζει η εθνική σύμβαση, ενώ το υπόλοιπο ποσόν θα καταβάλλεται από προγράμματα του ΟΑΕΔ για τα οποία όπως υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.

Συζήτηση στη Βουλή

«Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα»…!!!! ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή Γιώργος Παπανδρέου, αντεπιτιθέμενος στις βολές της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, για τις «αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις» στο ασφαλιστικό.

«Σήμερα είναι η δική σας ώρα να απολογηθείτε» ανέφερε ο κος Παπανδρέου. «Θεωρείτε πως πράξεις δικές σας, των συνδικαλιστών σας, ή φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, πως συμβάλλουν στην ευρωστία των ταμείων ή τη μείωση της ανεργίας;

Όταν στελέχη σας δημοσίως αρνούνται την τήρηση του Συντάγματος και των αποφάσεων των δικαστηρίων, δηλαδή να παίρνει ο καθένας τον νόμο στα χέρια του, το θεωρείτε προοδευτικό; Προβάλλουν την πατρίδα οι πράξεις αυτές, ή μήπως αφαιρείτε με την συμπεριφορά σας εθνικό εισόδημα από τη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας;»

«Ποιος αποτρέπει τον τουρισμό και τους τουρίστες να έρχονται στην πατρίδα μας, κρουαζιέρας που φέρνει συνάλλαγμα εισφορές στα ταμεία, με την δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Εσείς!» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Πόσο κοστίζει σε θέσεις εργασίας ο με κάθε τρόπο και μέσο, αποκλεισμός των λιμανιών;

Για τα νησιά, τουριστικές επιχειρήσεις, συγκοινωνίες;

Μία μόνο από τις εταιρείες με κρουαζιερόπλοια θα έφερνε το 2011 47.000 επιβάτες, δρομολογώντας δύο ακόμα πλοία. Θα άφηναν χρήματα σε ελληνικά εστιατόρια, ελληνικά ξενοδοχεία, ελληνικές επιχειρήσεις
. Με όσα γίνονται στα λιμάνια, οι περισσότερες εταιρείες σκέφτονται τον αποκλεισμό της Ελλάδας το 2011 και 2012. Από αυτήν την εταιρεία μόνον, χάνουμε 4 εκ. ευρώ και κινδυνεύουμε να χάσουμε 14 εκ. το 2011. Σε 77 από τα 450 ξενοδοχεία της Αττικής, οι ακυρωμένες νύχτες είναι 40.000 μετά από τα επεισόδια απ’ τον Απρίλιο και τις σκηνές απ’ τα λιμάνια μας.
Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά στο μεταξύ;

Από πού θα βρουν δουλειές; Θα βρουν ελεημοσύνη απ’ το ΔΝΤ;»

«Δεν καταδικάζετε τον καπιταλισμό, αλλά κομμάτι του ελληνικού λαού με απαράδεκτες εικόνες που κάνουν το γύρο της υφηλίου» τόνισε ο κος Παπανδρέου.

«Πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον εργασιακό χώρο, να ενταχθούν οι ναυτικοί στα κρουαζιερόπλοια. Με την άρση του καμποτάζ περιμένουμε 45000 νέες θέσεις εργασίας.

Εσείς δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, λες και είναι ο κόσμος στάσιμος δίπλα μας. Ο συντηρητικός σας δογματισμός, βάζει σε ομηρία ανέργους» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Από τους αγώνες για το δεκάωρο και το οκτάωρο, την κατάργηση της παιδικής εργασίας και την ισότητα ανδρών και γυναικών στις αμοιβές, δεν υπήρξε εργατική κατάκτηση που να μην αναπτύχθηκε κόντρα στο νόμο της κυρίαρχης πολιτικής» απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Κι εσείς μας βάζετε να παλεύουμε σήμερα, για κατάργηση της εργασίας των 15χρονων – ακόμα και για τα παιδιά που πηγαίνουν στο γενικό λύκειο».

«Δεν σας κατηγορούμε ότι δεν κάνετε συμφωνίες ανάπτυξης. Είμαστε όμως ριζικά αντίθετοι, στο να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης κεφαλαίων με εργασιακούς όρους Κίνας, Ινδίας, ή Αφρικής» συνέχισε η κα Παπαρήγα.
«Με τις συμφωνίες σας με τον Ερντογάν, ανοίξατε το δρόμο, ώστε ελληνικές εταιρείες που έχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα να εξάγουν τα κεφάλαιά τους στη γειτονική Τουρκία δηλαδή να μειώνουν τις θέσεις εργασίας εδώ.

 Κλείσατε συμφωνία με την Κίνα για την ναυπήγηση πλοίων εκεί, καταδικάζοντας παραγωγικούς χώρους εδώ.
Θέλετε να συμφωνήσουμε να μετατραπούν χώροι κατασκευής πλοίων σε συσκευαστήρια εμπορευμάτων και να κλείσουν και μικρές βιοτεχνίες που κάνουν σήμερα την συσκευασία ή την παραγωγή υλικών συσκευασίας».

«Αυτό που λέτε εσείς, είναι μια άλλη λογική συντηρητισμού και δογματισμού που κρατά το λαό σε συνθήκες μοιρολατρίας» ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός.

«Δεν νομίζω ότι η ελληνική λαϊκή οικογένεια δεν θέλει τις επενδύσεις από την Κίνα, το Κατάρ, την Λιβύη, ή τη Ρωσία που μπορούν να συμβάλλουν στις θέσεις εργασίας».

 Κάνοντας αυτά όμως, δεν κλείνουμε λιμάνια στην Ελλάδα. Δώστε κι εσείς τον αγώνα παγκοσμίως, αλλά σκεφτείτε και την Ελλάδα, τους έλληνες εργαζόμενους και όχι απλώς την επαναστατικότητά σας. Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα. Σας καλώ άμεσα να σταματήσετε ότι διασύρει τη χώρα» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Το ΚΚΕ
 καταδικάζει αυτή τη βομβιστική ενέργεια στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση .

Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και το λαό σε επαγρύπνηση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.
ΑΠΕ
mynima-hellas

Advertisements

Συζήτηση

One thought on “Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό

  1. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη βρώμικη επίθεση κατά του ΚΚΕ 24/06/10 Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την τρομοκρατική και συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ η κυβέρνηση με το συνεταίρο της ΛΑΟΣ, η ΝΔ και τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, με αφορμή την απεργία στο λιμάνι. Οι συκοφαντίες και οι απειλές στρέφονται κατά των εργαζομένων, για να αποδεχτεί το Μνημόνιο. Θέλουν να έχει ο λαός το κεφάλι κάτω. Να σέρνεται υπακούοντας στις στημένες αποφάσεις των δικαστηρίων, που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, κάθε αγώνα που τους βάζει εμπόδιο στην επιδίωξη να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα δεινά της κρίσης. Τη ζωή του λαού διαλύουν τα αλλεπάλληλα κύματα της αντιλαϊκής επίθεσης και όχι οι απεργίες των εργαζομένων, ούτε το ΚΚΕ, όπως ισχυρίζονται προκλητικά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας στα ΜΜΕ, που βάλθηκαν να τσακίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Δεν υπάρχει απεργία και κινητοποίηση κατά του κεφαλαίου που να μην επιφέρει και κάποιες συνέπειες και σε κάποια τμήματα του λαού, όμως αυτές είναι προσωρινές. Μόνιμες θα είναι όμως οι μαύρες μέρες αν ο λαός σκύψει το κεφάλι. Πρέπει να αφήσει αδιάφορο όλο το λαό η γνώμη που έχουν για το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Οι απεργιακοί αγώνες είναι τιμή της εργατικής τάξης και έτσι την βλέπουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη. Η βρώμικη επίθεση δεν θα περάσει. Όποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να κάμψουν το Κόμμα μας, δεν πρόκειται να κάμψουν τις χιλιάδες των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι μηνύσεις εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών των ναυτεργατών μόνο δύναμη μας προσθέτουν, μόνο αγανάκτηση προσθέτουν στους εργαζόμενους που υποφέρουν. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με ξεσηκωμό υπεράσπισης της ζωής τους. Η επίθεση κατά του ΚΚΕ είναι επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων τους.

    Posted by Anonymous | Ιουνίου 26, 2010, 12:52 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1 ακόμα follower

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: