//
you're reading...
Στην συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία

Να αποσυρθούν τώρα τα τερατουργήματα για το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό και άλλα.

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί.


Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις. Ετσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%.


Για τις επικουρικές συντάξεις και το εάν και κατά πόσο θα αναπροσαρμόζονται θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που θα γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία.


Στην συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει την 37ετία θα συνυπολογίζονται και πλασματικά χρόνια ασφάλισης.


Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.

                    ΤΟ         ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Τα μέτρα λαιμητόμος οδηγούν:Σε κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Μας οδηγούν σε μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας. Ό,τι ακριβώς θέλουν τα μονοπώλια. Οι εργοδότες θα δίνουν όσα θέλουν, όποτε θέλουν.


Στην αύξηση των ορίων απολύσεων από 2% σε 5% για εταιρίες με πάνω από 150 άτομα (από 2% που ήταν για 200 άτομα). Για εταιρίες από 20 – 150 εργαζόμενους από 4 εργαζόμενους το μήνα, αυξάνει στους 6. Επί της ουσίας, οι απολύσεις απελευθερώνονται.


Στη μείωση των αποζημιώσεων κατά 50%, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους εργοδότες για μαζικές απολύσεις, στερώντας από τους εργαζόμενους μια ελάχιστη γραμμή άμυνας.


Σε μεικτό κατώτερο μισθό 592 ευρώ για όσους είναι 18 – 21 χρονών από 740 που είναι τώρα και για εργαζόμενους από 21 – 25 χρονών 629 ευρώ. Αυτό θα λειτουργήσει σα μοχλός πίεσης για τη συμπίεση των μισθών σε όλα τα επίπεδα.


Νέους πακτωλούς ενισχύσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, από εκεί που δεν υπήρχε σάλιο, σύμφωνα με τον Υπ. Εργασίας, Α. Λοβέρδο.


Στη δημιουργία φάμπρικας παραγωγής φθηνής παιδικής εργασίας που την ονομάζουν «μαθητεία». 15άχρονα και 17άχρονα παιδιά να δουλεύουν για 400 και 500 ευρώ ανασφάλιστα, ασκώντας παράλληλα και πίεση σε παλαιότερους εργαζόμενους για να συμπιεστούν οι μισθοί και τα δικαιώματά τους.


Στην καθιέρωση συντάξεων πείνας 200 – 500 ευρώ. Στην πραγματικότητα μας οδηγούν σε δουλειά πάνω από τα 70 χρόνια. Ιδιαίτερα χτυπάει τις εργαζόμενες γυναίκες. Σταδιακά καταργούν τα ΒΑΕ.


Στην κατάργηση των όποιων δωρεάν παροχών σε φάρμακα και Υγεία και καθιέρωση ενός επιπέδου υπηρεσιών στο οποίο περιλαμβάνονται πενιχρές παροχές.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!


Αυτοί δημιούργησαν τα χρέη. Είναι η κλεμμένη δουλειά μας. Το χρέος είναι τα τεράστια κέρδη. Η ληστεία του ιδρώτα μας! Ούτε ευρώ για την πλουτοκρατία!


Οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να στηριχθούν στις δυνάμεις τους, να οργανωθούν σε ταξική βάση.
Να εγκαταλείψουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., το ΛΑΟΣ.

Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έχουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες. Έχουν σαν οδηγό την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Ευαγγελίζονται τη συνεργασία με αυτούς που εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη. Ετοιμάζονται να υπογράψουν μηδενική αύξηση για την ΕΓΣΕΕ.

 Κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους εργαζόμενους λέγοντας ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, τα οποία βγάζουν τις απεργίες σε ποσοστό 99% παράνομες και καταχρηστικές.


Να αποσυρθούν τώρα τα τερατουργήματα για το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό και άλλα.


Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης έχει ξοφλήσει. Μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει στους εργαζόμενους. Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, πρέπει να χαράξει το δρόμο για μια κοινωνία όπου θα διαφεντεύει την οικονομία και τον παραγόμενο πλούτο.


Δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!


5θήμερο, 7ώρο, 35ωρο!


1.400 ευρώ κατώτερος μισθός!


Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ!


Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες!


Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ!Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Οι δύο ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.


Αλλαγές στα εργασιακά


Για Προεδρικό Διάταγμα που παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα, καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και ανατρέπει κάθε μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους του μόχθου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.


Η Συνομοσπονδία πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανατρέψει αυτό το σχέδιο.


Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος απέστειλε στους κοινωνικούς εταίρους το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Πρόκειται για το Π.Δ. που αφορά στην αύξηση του ποσοστού των απολύσεων και στη μείωση των αποζημιώσεων.


Συγκεκριμένα, για τις απολύσεις το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει:


– για επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους μπορούν να απολύουν μέχρι έξι εργαζόμενους το μήνα


– για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους το ποσοστό των απολύσεων διαμορφώνεται στο 5% και μέχρι 30 εργαζόμενους το μήνα


– για τις αποζημιώσεις η πρόταση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη μείωση από ένα μήνα έως τέσσερις το πολύ της περιόδου προειδοποίησης πριν την απομάκρυνση ενός υπαλλήλου.

Σήμερα, εάν ο εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενο εγγράφως τόσους μήνες όσο τα μηνιάτικα που δικαιούται ως αποζημίωση, τότε το ποσό της αποζημίωσης μειώνεται στο μισό.

Με την πρόταση του υπουργείου, δηλαδή τον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης, η αποζημίωση θα μειώνεται έως και 50%, αφού ο εργοδότης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει χρήση του λιγοστού χρόνου προειδοποίησης, κάτι που δεν συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.


Στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθιερώνονται όροι απασχόλησης και αμοιβής για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας κάτω των 25 ετών, ενώ δίνεται η δυνατότητα για εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι απολύονται να έχουν το δικαίωμα της αυτασφάλισης και μάλιστα, για ασφαλισμένους ηλικίας 57 έως 60 ετών το 50% του κόστους της αυτασφάλισης θα καλύπτεται από τον εργοδότη, ενώ το ποσοστό θα φθάνει στο 80% του κόστους για ασφαλισμένους ηλικίας 60 έως 64 ετών.


Σημειώνεται, ότι για τους νέους ηλικίας έως 21 ετών δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται όταν εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με το 80% του κατώτατου μισθού ή ημερομισ8ίου, ενώ για τους νέους από 21 έως 25 ετών το ποσοστό προσδιορίζεται στο 85%, όπως αυτό διαμορφώνεται σε κάθε περίπτωση από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Αντιδράσεις


Το Προεδρικό διάταγμα είναι ένα από τα στοιχεία που καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι, είναι οι νεκροθάφτες των όποιων κατακτήσεων της εργατικής τάξης έχουν απομείνει, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στα εργασιακά που παραχώρησε το πρωί.


«Οδεύουμε σε ένα εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα στον 21ο αιώνα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Κάλεσμα στον Προέδρο της Δημοκρατίας να «αναπέμψει το Προεδρικό Διάταγμα» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ωμή θεσμική εκτροπή, αντίστοιχη της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί από τη μεταπολίτευση και μετά».


«Δρόμους αδιεξόδου δημιουργούν οι άκρως επώδυνες, επικίνδυνες, με πρωτοφανείς ενέργειες για κοινοβουλευτική δημοκρατία από την Κυβέρνηση του (ΠΑ)ΣΟΚ κατά των εργασιακών σχέσεων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ και προσθέτει:


«Ήρθε η ώρα ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού κατά των αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντισυνταγματικών και παρανόμων ενεργειών της κυβέρνησης. Οι άλλοτε κατακτητές και σήμερα συνεταιράκια της Κυβέρνησης συνεχίζουν ενορχηστρωμένα τη δράση τους. Οι θεσμοί της πολιτείας και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει στο χρόνο».


«Η εργοδοτική κοινότητα δεν ζήτησε και δεν επιχαίρει για το νέο εργασιακό πλαίσιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας», αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος. Προσθέτει ωστόσο ότι οι ρυθμίσεις ανταποκρίνονται στις ρητές και νομοθετημένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών της.


Αντίθετοι με το νέο καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων, το οποίο δεν βοηθά την μικρή και μεσαία εμπορική επιχείρηση αλλά τις συγχωνεύσεις πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, είναι οι εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β Κορκίδης.

Το νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί, θα μειώσει την καταναλωτική ικανότητα και το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων, εκτιμά η ΕΣΕΕ, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά τη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως βασικών διαδικασιών διαμόρφωσης των εργασιακών σχέσεων.
ΑΠΕ
mynima-hellas

Advertisements

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1 ακόμα follower

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: